Mathieu de Vos

Mathieu de Vos

Dit is waar we het voor doen!

Toppers in het groen bij het UMCG:

November 2015 is Marcel vanuit het eerste TerraStart groenproject Groningen aan het werk gegaan bij de groen-afdeling van het UMCG. Niet zomaar de eerste de beste werkgever. Of dit gelijk allemaal soepel verliep?  Nee, alles behalve dat...

Marcel had geen (recente) werkervaring en moest enorm wennen aan het werk(ritme).
Op tijd je bed uit en fysiek werk verrichten, het viel niet mee. Tja en dan ben je een ‘groentje’ en krijg je ook nog niet eens de leukste klussen te doen, belachelijk..  en dan heb je ook nog die werkleider die je nog eens vertelt dat het netter, anders of beter kan.
 
Neem dan die Jobcoach van TerraStart: 'Aardige vent hoor, maar wat een bemoeial.. Lig ik thuis op de bank omdat ik me niet fit voel, belt ie me! Neem ik niet op, staat ie gewoon voor de deur!! Hij bedoelt het misschien wel goed, maar hij laat me gewoon niet met rust.'
Kortom: Marcel had het wel gezien en wilde de handdoek in de ring gooien Maar samen met het UMCG hebben we dit niet zomaar laten gebeuren.

Er zijn de nodige gesprekken gevoerd met Marcel. Af en toe thuis, maar vooral op het werk. Soms in het verwarmde kantoor van de coördinator groen, maar meestal gewoon buiten tijdens het samenwerken, want dat is waar het bij jobcoaching om gaat: coaching-on-the-job.

Hoe het nu gaat met Marcel? Kijk zelf maar!

Marcel werkt inmiddels ruim een jaar bij het UMCG. Hij heeft een contractverlenging gekregen en heeft het naar zijn zin. Sinds de zomer heeft hij ook een nieuwe collega genaamd Brian. Samen kunnen ze het goed vinden. Ze trekken samen op en begrijpen elkaar als geen ander (op de foto's Brian rechts en en Marcel links).

Brian is deelnemer aan het tweede groenproject TerraStart Groningproject, waar hij ook wordt opgeleid voor Assistent Hovenier. Voor Brian is het ook behoorlijk wennen. Toch stapt hij Iedere ochtend in Grootegast om 05:15 uur op zijn fiets om om 06:45 uur op het werk te zijn. Weer of geen weer, Brian is op tijd!

Ook Brian heeft de nodige zorgen aan zijn hoofd, maar desondanks ziet hij in dat werken hem structuur, waardering en afleiding biedt. Hij werkt aan zijn toekomst en krijgt beetje bij beetje weer grip op zijn leven. Respect mannen!    

Marcel krijgt steeds meer verantwoordelijkheden en is enorm gegroeid het afgelopen jaar. Hij heeft weer toekomstperspectief en is ondertussen zelfs begonnen met een niveau 2 opleiding in het groen. E.e.a. zou echter onmogelijk zijn geweest zonder de toegewijde, geduldige en positieve begeleiding vanuit de werkgever!

Of het nu wel allemaal soepel loopt? Op een enkel incidentje na, ja! Maar ach, zelfs een jobcoach heeft af en toe een offday en da’s normaal toch?

Maar voor alle duidelijkheid, dit is waar we het voor doen!

Mathieu de Vos